Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Българската Коледа 2014” ще помага на деца с вродени заболявания

[post-views]

Президентът Росен Плевнелиев избра Националната кардиологична болница, за да даде старта на 12-та по ред кампания „Българската Kоледа”, която ще насочи своите усилия към децата с вродени заболявания. Всяка година у нас се раждат 3500 деца с различна степен на увреждания на сърцето, нервната или дихателната система.
В България годишно се раждат около 600 деца със сърдечни малфорамции. Това прави този вид увреждания най-често срещани сред новородените. В повечето случаи те имат нужда от операции, които трябва да се извършат още в първите години от живота им. Колкото по-малко е детето, толкова по-голям е шансът да се помогне и да се осигури нормален живот.
Целта на кампанията ще е да се замени остарялата морално апаратура с нова, модерна за ранно диагностициране на подобни заболявания.
Националната кардиологична болница има център по детска кардиохирургия и кардиология на средноевропейско ниво. Той връща към живот хиляди малки пациенти годишно.
Центърът има нужда от помощта на българското общество. Това ще осигури шанс за живот за много деца и ще даде спокойни мигове на техните родители. По-модерната техника не е лукс, тя е необходимост, за да има повече истории с щастлив край.
Ако искате да помогнете изпратите есемес на кратък номер 1117 за всички мобилни оператори. Българинът е доказал в най-тежките времена, че е най-обединен. Нека детското сърце стане и наша кауза!

Най-ново

Единична публикация

Избрани