Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Протестите в Мексико прераснаха в хулигански прояви

[post-views]

Протести маркираха втората годишнина от избирането на мексиканския президент Енрике Пеня Нието на поста. В столицата бяха обрани магазини, атакувани банки и ресторанти. Полицията отчаяно се опитва да укроти ситуацията, в която има и ранени.
Гневът на избирателите избухна заради отвличането и евентуалното убийство на 43-ма мексикански студенти преди около два месеца. Смята се, че те са арестувани от корумпирани полицаи в град Игуала и са предадени на местен престъпен бос, а след това изгорени живи.
Кметът на града и местни полицаи бяха арестувани, но много мексиканци смятат, че проблемът идва от хората, които управляват страната и са създали престъпна симбиоза между власти и организирана престъпност.
Пеня Нието вече обяви преди дни, че ще настоява за промени на конституцията и реформи в полицията, но улицата не беше удовлетворена. Популярността на държавния глава пада, а специалисти се съмняват той да успее да се справи с проблемите на сигурността и с корупцията. Догодина в Мексико ще има избори.

Най-ново

Единична публикация

Избрани