Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Слави Бинев няма да подава оставка

[post-views]

Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев остава председател на Комисията по култура и медии. На специална пресконференция в Народното събрание той съобщи, че никога не се е молил за поста, а името му е препоръчан от председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Слави Бинев беше категоричен, че ще подаде оставка само в три случая. Ако тя му бъде поискана от Валери Симеонов, ако спре да се изпълнява програмата на правителството или ако бъдат оттеглени и други назначения.
Причината все пак да приеме поста Бинев обясни с желанието си да работи за освобождаването на медиите от всички зависимости. Като приоритет той посочи осветляването на собствеността на медиите до ниво физическо лице и обеща, че ще се бори за повече пари за култура и за приемането на Закон за меценатството.
Новият председател на Парламентарната комисия по култура беше категоричен, че би се срещнал с всеки представител на българската интелигенция, който протестира срещу него и призова да се прави такъв детайлен разбор на всяко назначение в държавата.
А назначението на някой от арт средите на тази позиция според Бинев може да се тълкува като конфликт на интереси.
„Видях много хора, които говорят за мен, но аз не ги познавам“, коментира той и изрази мнение, че културното поведение изключва това, да нападнеш някого, без да го познаваш.

Най-ново

Единична публикация

Избрани