Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цивилни и военни ръководители на полети ще се обучават на тренажор от последно поколение

[post-views]

Цивилни и военни кандидати за ръководители на полети ще се обучават на супермодерен тренажорен комплекс от последно поколение в Авиационния учебен център на столичното летище. Проектът е реализиран за една година от британската компания „Микронав” и струва 2,7 млн. евро. Чрез него обучаващите се ще могат да се упражняват в условия много близки до реалните.
Министърът на транспорта Ивайло Московски откри съоръжението и коментира, че инвестицията е оправдана, защото има реална възможност на новия тренажор да бъдат обучавани и чуждестранни диспечери.
Зам.-командирът на ВВС бригаден генерал Анатоли Кръстев добави, че е създаден проект за сътрудничество и съвместно обучение на цивилни и военни ръководители на полети, тъй като те работят в една зала. Целта е да се постигне единно ръководство на въздушното движение.
Генерал Кръстев обясни, че с приближаването на стандартите и правилата в тази област, служителите могат да бъдат взаимнозаменяеми. Така може в максимална степен да се обезпечи сигурността и безопасността при изпълнение на полети.

Най-ново

Единична публикация

Избрани