Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десислава Йосифова: Изложбата „Зимни сюжети от Голямата война“ ни припомня преживяното и изстраданото от нашия народ

[post-views]

Зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова присъства на официалното откриване на изложбата „Зимни сюжети от Голямата война“ в галерия „Средец“ на Министерството на културата. Експозицията беше открита от Йосифова, зам.-министъра на културата Боил Банов и директора на Националния военноисторически музей Соня Пенкова.
След две успешни изложби в Париж и Прага това е поредната инициатива, с която музеят отбелязва 100-годишнината от началото на Първата световна война в Европа.
Десислава Йосифова пожела успех на експозицията. „Сигурна съм, че изложбата ще се превърне в културно събитие, което ще ни припомни преживяното и изстраданото през тази война от нашия народ”, каза тя в обръщението си към гостите на събитието.
„Зимни сюжети от Голямата война“ включва повече от 30 творби (акварел, графика, маслени бои, скулптура и фотографии) от фонда на НВИМ, разкриващи един по-различен поглед към Първата световна война. „Произведенията са на военни художници, които са представили живота на обикновените хора, облечени в шинели”, поясни директорът на музея Соня Пенкова. Изложбата може да бъде посетена до 29 декември.

Най-ново

Единична публикация

Избрани