Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С началото на новата учебна година Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна се сдоби с два нови тренировъчни кабинета. Те бяха открити от началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и зам.-кмета на Варна Пейчо Пейчев.
Тренажорът е разработка на холандска фирма – лидер в областта на симулаторите. Кабинетите представляват лаборатория за тренинг на хора при ситуации на криза на кораб или в друга среда.
В компютърната част на симулатора има създадени модели на различни видове кораби и на градска среда. В случай на наводнение или пожар например могат да се тренират спасителните екипи за адекватна реакция.
Симулаторът ще бъде полезен и за персонала на институциите, които имат задачата да осигуряват безопасността и сигурността на населението.
Тренажорът може да симулира и пожар на борда на кораб. Курсантите, които се обучават, са на подвижна пътека и управляват средствата за гасене.
На визьора, който носят се проектира 3D обстановка на местоположението им (коридор, каюта или друго съоръжение).
Местоположението се задава от изпитващия преподавател и може да се променя в зависимост от задачата, която трябва да изпълни обучаемия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани