Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Путин: Русия е изправена пред трудни времена

[post-views]

Руският президент Владимир Путин предупреди руснаците, че идват тежки времена и ги призова да разчитат повече на себе си, в годишната си реч за състоянието на федерацията.
Пред депутатите от двете камари на парламента Путин обвини Запада, че се опитва да издигне нова желязна завеса около страната. Той определи наложените от ЕС и САЩ санкции на Русия, заради активното й участие в украинския конфликт, като цинични и допълни, че с тях се цели да спрат бързия икономически растеж на страната.
Малко преди речта на Путин правителството предупреди, че заради санкциите и поевтиняването на петрола страната може да изпадне в рецесия.
В годишната си реч Путин защити анексирането на Кримския полуостров от Украйна през март тази година, но подчерта, че всяка бивша съветска република може сама да избира пътя по-който да се развива.
В опит да намали негативния ефект от западните санкции, Путин обяви и няколко мерки за подобряването на икономическа среда.
Сред тях са замразяване на данъците през следващите 4 години, данъчни облекчения за малкия и среден бизнес и не на последно място амнистия за всеки, който върне капитала си в Русия и го инвестира в икономиката на страната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани