Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Опашка пред централата на КТБ, но не и пред обслужващите банки

[post-views]

Започна изплащането на гарантираните депозити на вложителите в КТБ. Девет банки бяха определени за целта като беше направено разпределение според ЕГН на вложителите за улесняване на процеса по плащането. 255 000 са вложителите с гарантирани депозити в КТБ. Общата сума на гарантираните влогове е 3,6 млрд. лв., като парите ще бъдат осигурени в клоновете на деветте обслужващи банки.
Вероятно призивите на вътрешния министър Веселин Вучков за благоразумие са дали резултат, защото пред повечето банки нямаше опашки от нетърпеливи вложители.
Но пред централата на КТБ в София редица чакащи, те се редяха на студа, защото квесторите са объркали личните им данни в списъците с засегнати от фалита на банката.
Днес те подаваха възражения с молба за коригиране на неточностите.
Подаването на документите върви бавно, налага се хората да чакат на студа над два часа, което предизвиква недоволството им. Според тях банките, които изплащат гарантираните от закона средства, трябва да поправят неточностите по административен път.
Ако сте между късметлиите, които нямат проблем с данните, е добре да знаете, че за изтегляне на суми до 3000 лв. таксата е 3 лв., след което с нарастване на сумата и таксата расте, като за най-големите суми се изисква предварителна заявка.
Първата транзакция до 100 хиляди лв. е безплатна, независимо дали вложителят ще реши да си открие сметка в обслужващата банка или да направи превод по сметка в друга финансова институция. Над тази сума обаче преводът ще струва 12 лева.

Най-ново

Единична публикация

Избрани