Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първото заседание на Комисията по култура премина при много голям медиен интерес и в отсъствието на Министерството на културата. Екипът на Вежди Рашидов прояви солидарност с протестиращите срещу председателя на комисията творци и не дойде на заседанието. Въпреки това бюджета за култура беше приет като Слави Бинев гласува против.
Tой аргументира позицията си с липсата на липсата на ясни методи за формирането му и невъзможността да се използват ефективно еврофондовете.
Предишният председател на Комисията по култура и медии Стефан Данаилов изпрати становище, в което припомни, че през 2013 г. комисията пак не е одобрила бюджета за култура и заради недостига на средства това е позицията му и през тази година.
Председателят на СЕМ Георги Лозанов обърна внимание на отсъствието на обществените медии и на отношението към тях. Той се оплака и от бюджета определен за Съвета за електронни медии, който по думите му поставя под въпрос независимостта на регулатора.
А иначе за култура през 2015 г. са предвидени 6 млн. лв. повече, отколкото предишната, а амбицията е за плавното увеличаване на средствата до достигането на 1% от БВП.

Най-ново

Единична публикация

Избрани