Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Юнайтед надви Саутхемптън с 2:1 като гост

[post-views]

Манчестър Юнайтед постигна пети последователен успех, след като надви с 2:1 като гост Саутхемптън в последния двубой от XV кръг на английската Висша лига. В 12-та минута капитанът на „светците” Жозе Фонте се опита да върне към своя вратар, но Робин ван Перси пресече подаването и прати топката в мрежата между краката на Фрейзър Фостър – 1:0.
Скоро след това обаче дойде и поредната лоша новина в кадрови план за „червените дяволи”, тъй като в 18-та минута травма получи пореден техен бранител, а именно играещият силно през този сезон Крис Смолинг. На негово място се появи възстановения наскоро Джони Еванс, а паралелно с това грешките и в двата отбора зачестиха. При една такава Маруан Фелайни загуби лековато топката в средата на терена в 31-та минута.
Последва контраатака, която бе завършена с мощен удар от Грациано Пеле, вкарал седмия си гол във Висшата лига през сезона – 1:1. Ключовият момент в срещата дойде в 71-та минута, когато миг гениалност на Робин ван Перси реши всичко.
Уейн Рууни центрира от статично положение към далечната греда, а холандецът от въздуха успя някак си да насочи топката за втори път между краката на Фостър.
До края домакините се опитаха да отговорят, но това не им се отдаде и така те понесоха трето поред поражение, което ги извади от топ 4. Там обаче се завърна Манчестър Юнайтед с 28 точки в актива си, като вече има с две повече от „светците” и с една от четвъртия в таблицата Уест Хем.

Най-ново

Единична публикация

Избрани