Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът откри Панаира на книгата в НДК

[post-views]

От днес всички могат да зарадват някого за Коледа или просто да купят любимата си книга на добра цена от Софийския международен панаир, който традиционно се провежда в НДК.
Събитието обхваща четири етажа и представя над 200 изложители. Включени са седем чуждестранни участници, но фокусът тази година е върху румънската литература.
„Докато я има книгата, ще ни има и нас.” С тези думи президентът Росен Плевнелиев откри събитието.
„Нека се отворим за познанието, което идва от целия свят. Това е смисълът на този панаир, който генерира духовно богатство.
Образованието и културата са факторите, които носят благоденствие на едно общество, а не парите” заяви президентът.
Официален гост на събитието е и герой на една от новите български книги „Симеон Втори – Една необикновена съдба”. Тя е автобиография, която проследява живота на „детето цар” и включва спомени от периода му като министър-председател, когато България се присъединява към НАТО, включително и трагични моменти като този, в който загиват наши военнослужещи в Кербала.
По думите на автора й, книгата е съставена с обективност, която е най-важният подход в писането на автобиографичен текст.
Цар Симеон II отправи коледно пожелание за българската армия, на която той е бил върховен главнокомандващ на петгодишна възраст.
„Нека военните имат успешна кариера и да служат на България”, каза той.

Най-ново

Единична публикация

Избрани