Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реформаторите поискаха оставката на ВСС

[post-views]

Реформаторският блок призова парламента да поиска оставката на Висшия съдебен съвет и особено на парламентарната квота в него, защото именно Народното събрание носи отговорност за нея. Позицията защити съпредседателят парламентарната група на РБ Радан Кънев „Провалът на управлението на съдебната власт е очевиден, ВСС прояви, меко казано, пълна безстопанственост при управлението на процесите в системата и преодоляване на недъзите. Рафинираните методи на налагане на незаконни частни интереси вече отстъпиха на бухалките“, заяви лидерът на ДСБ.
Кънев призова, ако този призив не бъде чут, да бъдат предприети действия с непосредствени правни последици.
Реформаторът припомни проблемите в т.нар система за случайно разпределение на делата в съдебната система. Според него тогава парламентарните групи са останали безмълвни и не са подкрепили изпълнителната власт.
От своя страна ръководството на СГС отказа да подаде оставка, заради скандала с разпределението на дела, а членовете на ВСС публикуваха декларация, от която става ясно, че нямат намерение да се оттеглят от постовете си. В нея са описани и вредите, които биха настъпили, ако кадровият орган на Темида подаде групова оставка.

Най-ново

Единична публикация

Избрани