Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предпразнично – Коледа и армията

[post-views]
В 68-а бригада закупиха благотворително много произведения на децата от комплекс „Олга Скобелева“.
В 68-а бригада закупиха благотворително много детски произведения.

Благотворителен коледен базар

Деца от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” в Пловдив, водени от Любомира Димитрова, изложиха на коледен базар свои произведения във военни формирования от региона. Голяма част от глинените чаши, картички, свещи и коледни украси бяха закупени благотворително от воини и цивилни служители от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево, и от 68-а бригада „Специални сили”.
Събраните средства ще отидат за ремонт на покрив на къща. Освен това, в 68-а бригада ще направят дарение за Коледа. Допълнително е събрана сума, която ще бъде разпределена между деца на загинали военнослужещи и децата от комплекс „Олга Скобелева”.
Цончо Драгански

koleda_samoletНа „Граф Игнатиево“ белобрадият старец предпочете МиГ-29

Повече от 200 деца посрещнаха белобрадия старец в авиобаза „Граф Игнатиево“. По традиция той замени шейната и елените със самолет МиГ-29, за да кацне при малчуганите и поднесе своите коледни изненади.
Празникът започна с ведри изпълнения на Представителния духов оркестър на ВВС. Дългоочакваният момент настъпи, когато самолетът спря пред нетърпеливите малчугани и от отворената кабина слезе Дядо Коледа. Еуфория завладя дребосъците. Сред тях бяха и дечица от център „Детска къща“ и център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ – Пловдив.
(БА)

Униформени изработиха украшения в Бургас

Впечатляващи украшения и хранителни продукти, изработени от мъже и жени в униформа, можеха да се видят по време на традиционния благотворителен коледен базар във Военен клуб – Бургас, за деца на загиналите военнослужещи. Сред участниците бяха капитан ІІІ ранг Станимира Флорова и старши лейтенант Люба Кралева от ВМБ-Бургас, Ралица Стефанова от ПГСС – Айтос, Виктора Бильова и Ивелина Петмесчиева от ОУ „Антон Страшимиров“, Пенка Славова и капитан Наско Динков от ВФ „Черноморец”, капитан-лейтенант Христо Енчев, старши-лейтенант Станимира Стефанова и старши матрос Георги Грозев от ВМБ – Бургас.
koleda_deteНаред с украшенията за елха сред експонатите имаше и такива, които не се срещат обикновено на българския пазар, като противоминни календари, календари с дървен циферблат и други.
Неделчо Димов

Долна Митрополия Дядо Коледа посети с „Пилатус РС-9М

С много настроение, песни и детски смях премина коледното тържество в Учебна авиационна група (УАГ) „Георги Бенковски“, а Дядо Коледа кацна на летище „Долна Митрополия“ със самолет „Пилатус РС-9М“. С радостни възгласи деца и родители се спуснаха да го посрещнат. Началникът на Щаба на авиогрупата подполковник Ивайло Пешаков приветства белобрадия старец и всички присъстващи с пожелания за здраве, щастие и успех през новата година. Специални гости на тържеството бяха деца от „Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения“ в Плевен.
В навечерието на празничния ден авиогрупата имаше още един повод за радост. На 11 декември се състоя успешно облитане от български екипаж на поредния основно ремонтиран учебно-боен реактивен самолет L-39 ZA „Албатрос“ и той бе отново приет в строя на УАГ.
И тази Коледа не бяха забравени децата на загиналите колеги от формированието. Събраните по време на дарителска акция средства бяха предадени на техните семейства.
(БА)

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани