Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България ще издаде необходимите разрешителни за „Южен поток”

[post-views]

България ще издаде необходимите разрешителни за „Южен поток“ и ще продължи подготвителните дейности по реализацията на проекта. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел. Борисов е запознал колегите си с проблемите, които имаме с енергийните проекти, с удължаването на живота на 5-ти и 6-ти реактор на АЕЦ „Козлодуй“ и с делата, заведени в Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене”
Той подчерта, че е получил пълна подкрепа и разбиране от Европейския съвет, че България не трябва да носи вината и да плаща глоби заради спирането на проекта. По време на Срещата на върха българският премиер е поискал и получил отговор какво да прави България с „Южен поток“.
„Отговорът е един – изпълнявайте си междуправителственото споразумение, за да не носите съдебни санкции да плащате пари, както за АЕЦ „Белене“.
От там нататък всички други ангажименти са ангажименти на Европейския съюз и ние стоим зад това ваше решение.Така страната ни вече може да изпълни ангажиментите си по подготвителните дейности, особено за морската част на газопровода. Не трябва да даваме повод на руската страна за съдебен процес.», обясни Борисов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани