Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Администрацията в МВР – държавни служители

[post-views]

Администрацията на МВР няма вече да попада в първа категория труд, а ще работи по Закона за държавния служител. Това обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков след последното заседание на МС.
Полицаите и пожарникарите ще останат държавни служители по Закона за МВР.
Вучков обясни, че по възможност ще има еднотипна условия за служба в МВР, ДАНС и ДАТО, за да не се подклажда непрекъснато напрежение между служителите.
Няма данни за извършено престъпление и няма нова информация по случая с бившия председател на ДАНС Петко Сертов. Има още записи от камери, които показват известното до момента, а именно излизането му от страната към Гърция, допълни вътрешният министър.
За жалост няма потвърждение от гръцките власти, че Сертов е преминал границата с южната ни съседка.
„Шенгенската информационна система е активирана по два пункта – засичане на движима вещ, автомобил и засичане на издирвано лице. Работи се усилено за намиране на конкретна информация”, коментира Вучков.
Внасянето на промените в закона, свързан с утилизацията на боеприпаси ще стане в началото на следващата година най-вероятно първо на оперативно заседание на Съвета за сигурност към Министерския съвет.

Най-ново

Единична публикация

Избрани