Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Благой Найденов най-добър млад спортист за 2014 година

[post-views]

Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов бе определен за №1 в анкетата за най-добър млад спортист на България за 2014 г. Младият ни боксьор успя да изпревари голямата ни надежда в баскетбола Александър Везенков, който остана втори.
Призовата тройка се допълва от олимпийския шампион във вдигането на тежести от младежката олимпиада в Нанджинг Божидар Андреев. Другият ни олимпийски шампион от Китай – Лидия Ненчева (спортна стрелба), остана на четвърта позиция.
В Златната десетка място намериха още Душко Благовестов (бокс), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Алберт Попов (ски), Георгия Кадоглу (плуване) и Радослав Цонев (футбол). Националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки спечели приза за Отбор на България за 2014 г. при подрастващите.
Наставничката Камелия Дунавска обаче тази година трябваше да отстъпи първото място при треньорите на подрастващи на Александър Димитров, извел възпитаниците си до финалния етап на европейското първенство по футбол за юноши до 19 г. в Унгария.

Най-ново

Единична публикация

Избрани