Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военните моряци отбелязаха 70-та годишнина от създаването на военноморската база в Бургас. Празникът в Пункт за базиране Бургас започна с ритуал по тържествено вдигане на военноморския флаг, стенговите флагове и флаговете за разцветяване. Командирът на базата комодор Мален Чубенков откри честването с емоционално слово.
„В този гарнизон поколения военни научиха най-важните житейски уроци – чест, достойнство, моряшки дълг и професионализъм на море. Макар и с трудности, пътят ни продължава напред в бъдещето, дерзайте за България”, обърна се към гостите той.
Министърът на отбраната Николай Ненчев пожела весели Рождественски празници на военните моряци.
„Носете онзи прословут български дух в сърцата си, защото днес имаме нужда от него”, допълни пожеланието си Ненчев.
Той подари на базата икона на Свети Никола и заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов награди изявени военнослужещи и цивилни служители.
Командирът на Българските военноморски сили контраадмирал Димитър Денев също уважи празника, той похвали военните моряци за успешното приключване на плана за подготовка на ВМС за 2014 г., за доброто представяне на българските кораби в постоянните групи на НАТО и за помощта им при отстраняване на щетите от наводненията през лятото.
Честването завърши с концерт за военнослужещите и цивилните служители, за техните семейства и близки в Държавната опера в Бургас.
Със свои изпълнения участваха Представителният духов оркестър на ВМС и Представителният ансамбъл на Въоръжените сили.

Най-ново

Единична публикация

Избрани