Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гол на Гълъбинов изведе Ливорно за победа над Пескара

[post-views]

Българският нападател Андрей Гълъбинов вкара за отбора си Ливорно в Серия „Б”, но гостите от Пескара съвсем заслужено победиха с 2:1 в мач от 21 кръг. Гълъбинов, който игра пълни 90 минути, записа своето попадение номер 5 в шампионата. Той откри резултата в 36-та минута след центриране на Емерсон, като излезе пред защитник и отклони топката в близкия ъгъл на вратата, пазена от Арести.
Гостите обаче изравниха в 43-та минута чрез Рикардо Маниеро, чийто удар се отклони в тялото на Вантаджиато от домакините и се спря в мрежата.
Българският нападател имаше още две възможности за гол, но вратарят на гостите Арести се намеси много добре. 10 минути преди края вездесъщият Маниеро си спечели дузпа, след като беше фаулиран от Москати и сам изпълни наказателния удар.
Силният му шут беше отклонен от вратаря Лука Мацони, но не успя да го спаси за1:2. След този резултат Ливорно остава в зоната на плейофите за влизане в Серия „А“, заемайки 6-о място с 31 точки. Поражението за Ливорно е първо от 21-и ноември насам, когато кандидатът за промоция Фросиньоне ги разгроми с 5:1. Пескара събра 28 точки и се придвижи на 11-а позиция. Начело е Карпи с 43 пред Фросиньоне и Болоня с 34.

Най-ново

Единична публикация

Избрани