Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава издирването на изчезналия край Индонезия самолет

[post-views]

Продължава издирването на пътническия самолет на малайзийската авиокомпания „ЕърАзия”, който изчезна от радарите през уикенда карай Индонезия. На борда са се намирали 162 души. Кораби и самолети от няколко страни участват в издирвателните операции. Индонезийските власти се опасяват, че машината се намира на дъното на морето. Експертите коментират, че след като приключат издирвателните операции, могат да бъдат анализирани хипотезите за падането на самолета.
Ден след изчезването му австралийски самолет е засякъл нефтено петно в района на предполагаемата катастрофа. Индонезийските власти проверяват дали то е оставено от самолета или от кораб. Това, което се знае със сигурност е, че контролните кули са загубили контакт с полет 8501 40 минути след излитането му от летището във втория по големина индонезийски град Сурабая. Крайна дестинация на полета е бил град Сингапур.
Няколко минути преди да изчезне от радарите, пилотът на машината е поискал да смени маршрута си, аргументирайки се с лошото време. Метеоролозите съобщават, че по време на изчезването на самолета в района е имало купеста облачност с гръмотевици.
Ако властите потвърдят катастрофата на пътническия самолет, то това ще е третият голям въздушен инцидент с авиопревозвачи от Югоизточна Азия.
Припомняме, че през април пътнически самолет на малайзийските авиолинии, с 239 души на борда изчезна безследно някъде над Индийския океан.
Четири месеца по-късно друг пътнически самолет, с 297 души на борда, също на малайзийските авиолинии беше свален над Източна Украйна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани