Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сняг и студ сковаха страната

[post-views]

Първият работен ден след Коледните празници започна с жълт код за обилни снеговалежи и виелици, валиден за цялата страна. Денят започна с отрицателни температури, които през деня продължиха да падат. София осъмна скована от лед и затрупана със сняг. От Столична община съобщиха, че над 100 снегорина са били мобилизирани през цялата нощ. Въпреки това столицата беше потънала в преспи, които затрудняваха движението на пешеходците.
Над 600 машини пък грижеха за почистването на Републиканската пътна мрежа. От Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчаха на шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми и да карат със скорост съобразена със зимната обстановка. С оглед очаквания засилен трафик на 30 декември и на 4 януари се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистрали и определени направления от пътната мрежа.
Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти, живи животни и опасни товари.
Припомняме, че вчера министърът на околната среда Ивелина Василева свика оперативен щаб заради обявения червен код на територията на Сърбия в близост до българската граница.

Най-ново

Единична публикация

Избрани