Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спасиха шестима българи от горящия ферибот „Норман Атлантик”

[post-views]

Шестима от общо деветте българи, за които се знае, че са на борда на горящия в Йонийско море ферибот „Норман Атлантик” са спасени, съобщиха от Министерството на външните работи.
От ведомството допълват, че са в постоянен контакт с италианските и гръцки власти. Част от спасените ни сънародници са вече на сушата, допълниха от министерството.
Междувременно италианският премиер Матео Ренци съобщи, че изключително сложната операция, по евакуацията на бедстващите пътници е приключила. Спасителните действия бяха затруднени от лошото време в региона. По време на пресконференция той допълни, че са спасени общо 407 пътници.
На борда на закъсалия кораб са останали 9 члена на екипажа,които да помогнат за вкарването му на буксир в най-близкото пристанище. На този етап е потвърдена смъртта на петима души.
Един от загиналите е гръцки гражданин.
Тече криминално разследване за причините на пожара, който е започнал от палубата с автомобили. Следователите предполагат, че става въпрос за небрежност.
На борда на ферибота „Норман Атлантик”, който е собственост на гръцка фирма, е имало общо 478 души. Корабът е пътувал от гръцкото пристанище Патрас към италианския град Анкона, преди да се запали край бреговете на остров Корфу.

Най-ново

Единична публикация

Избрани