Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министерството на отбраната и този път ще помогне

[post-views]

Министерството на отбраната ще окаже логистична и транспортна подкрепа на полицаите в района на българо-турската граница. Това е резултатът от оперативното заседание на Министерския съвет, ръководено от силовия вицепремиер Меглена Кунева.
Военнослужещите се подготвят и ще се включат с транспортна техника от първи март следващата година. Детайлите от плана все още се обсъждат.
Военният министър Николай Ненчев заяви, че допълнителните средствата за изпълнението на поетия ангажимент ще бъдат осигурени.
Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков очаква от военното ведомство готовност и за кадрово подпомагане чрез съвместни патрули по българо-турската граница.
От март 2015 г. транспортирането на служителите, охраняващи труднодостъпните участъци, ще бъде извършвано с по-добрите машини, притежавани от армията.
Управляващите са стигнали до консенсус, че от началото на следващата година ще бъде увеличен щатът на граничните полицаи, за да се осигури по-добра охрана.
Започнало е обсъждането и на темата за доизграждането на защитното съоръжение по цялата дължина на българо-турската граница.
Тази ограда на пръв поглед не е добър символ, но значи сигурност за двете страни – и за българската, и за турската, заяви вицепремиерът Кунева. Тя предупреди, че според информацията от външно министерство, политическата обстановка в Северна Африка и Близкия изток е такава, че няма основание за спокойствие по отношение на емигрантския бежанския поток, а напротив трябва да сме в готовност да се справим с вълната, която се очаква през март догодина.
По думите й в началото на 2015 г. част от сградния фонд на МО трябва да бъде трансформиран в центрове за настаняване на бежанците.

Най-ново

Единична публикация

Избрани