Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стартира данъчната кампания за 2015 г.

[post-views]

Данъчната кампания започна в 09:00 ч. днес във всички офиси на Националната агенция за приходите. Физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април.
Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица с електронен подпис беше активирана в първата минута след настъпването на новата година, съобщиха от НАП.
Първата данъчна декларация за новата година е подадена 40 минути след полунощ от 34-годишен IT специалист, използвал онлайн услугата за деклариране с електронен подпис.
Последното нововъведение в данъчната кампания за 2015 г. е, че гражданите могат да подадат декларацията си по електронен път, но без електронен подпис, а само с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно във всеки офис на НАП.
От приходната агенция съобщават, че над 150 000 физически лица вече са се снабдили с този код. Ако платим данъците си до 31 март ще получим и 5% отстъпка.
Освен деклариране на доходи онлайн, приходната агенция предлага и възможност за плащане на всички видове задължения по интернет.

Най-ново

Единична публикация

Избрани