Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

140 км. нови магистрали през тази година

[post-views]

Тази година ще бъде завършено изграждането на около 140 км. магистрали и над 340 км. пътища в страната. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Ще бъде завършена изцяло автомагистрала „Марица“, трите участъка с обща дължина около 80 км. и двата лота на автомагистрала „Струма“ – по направленията Дупница – Благоевград и Сандански – Петрич. През лятото ще започне и реалното строителство на автомагистрала „Хемус“.
За тази цел още този месец ще бъде обявена тръжна процедура за избор на изпълнител на участък от 60 км. от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. През 2015 г. трябва да бъде завършен и обходният път на Монтана. До 2020 г. правителството ще положи всички усилия, за да осигури финансирането на още около 250 км. магистрали по линия на Световната банка, каза още Павлова.
От 2017 г. се планира въвеждането на т.нар. „тол система“ по републиканските пътища. Приходите ще бъдат използвани за изграждането на нови пътища и поддръжка на съществуващите.
Ще бъде разработено специално информационно приложение за смарт телефони и таблети за състоянието на пътищата в страната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани