Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германското общество разделено заради имигрантите

[post-views]

Противници и поддръжници на групата, обявила се срещу ислямизирането на Европа, проведоха протести в цяла Германия. Темата за имигрантите мюсюлмани вече сериозно разделя общественото мнение в страната.
От октомври насам групата „Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада”, известна и със съкращението ПЕГИДА, излиза всяка седмица на протести срещу имигрантите. Действията й сериозно разтревожиха политическите партии в Германия. Анти ислямистите бяха осъдени от водещи германски политици.
В понеделник в Дрезден към митинга на ПЕГИДА се присъединиха рекордните 18 000 души. Срещу тях в града протестираха едва 3000 души.
Демонстрации и контрадемонстрации имаше в Берлин, Кьолн, Дрезден и Щутгарт. Към тях се присъединиха хиляди.
В Берлин 5000 контрадемонстранти блокираха пътя на антиислямистите по планирания им маршрут. Общо 22 000 души излязоха на улицата в Щутгарт, Мюнстер и Хамбург.
Германският автомобилен производител „Фолксваген“ изключи цялото осветление на завода си в Дрезден в знак на протест срещу екстремизма.
В Кьолн прочутата катедрала също потъна в мрак.
Критици обвиниха ПЕГИДА, че се управлява от расисти и ксенофоби, но много членове на групата твърдят, че просто са загрижени от нарасналия брой мюсюлмани, които търсят убежище в Германия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани