Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И във Варна беше спазена традицията и непосредствено след Богоявленската литургия беше извършен военен ритуал за благославяне на армията и бойни й знамена. В него участваха представителни части от Варненския гарнизон. Строят на представителните блокове на Военноморските и Военновъздушните сили беше приет от командира на ВМС контраадмирал Димитър Денев.
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан призова Бог да пази военните моряци и поръси със светена вода бойните знамена.
След това празничното шествие продължи до Първа буна, където кръстът беше хвърлен в морето и изваден от 21-годишният Тодор Дамянов от Враца. Пред очите на стотици варненци младият студент по право успя да го хване в надпревара с 42 мъже, които се хвърлиха във водата въпреки студеното време.
Най-младият смелчага бе на 14 години, а най-възрастният на 75. И тази година кръстът беше хвърлен в морето от борда на военен катер.
За да няма инциденти, ден преди празника военни водолази направиха щателен подводен оглед за опасности на морското дъно.

Най-ново

Единична публикация

Избрани