Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството спря решение за промени в концесионния договор за ски зона „Банско”

[post-views]

Правителството отмени решение на кабинета „Орешарски“, с което на министъра на околната среда и водите се възлага да сключи допълнително споразумение за изменение на договора за предоставяне на концесия върху защитена територия, част от национален парк „Пирин“.
Целта е изграждане и експлоатация на ски зона с център Банско. Министърът на околната среда Ивелина Василева съобщи, че решението е прието и подписано дни преди края на мандата на кабинета „Орешарски” през август.
Заради смяната на правителството обаче решението не е включено в протокола от първото заседание след приемането му и не е приведено в изпълнение.
Според министъра на околната среда и водите Ивелина Николова направените промени са предвиждали увеличаване на площта без да е ясно на какво основание, без да са изяснени всички конкретни обстоятелства, свързани с приложенията към договора за концесия.
Василева допълни, че междуведомствена работна група ще извърши необходимите анализи ще конкретизира текстовете на договора. До 15 февруари експертите трябва да са готови с предложение за решение на казуса.

Най-ново

Единична публикация

Избрани