Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

26-годишна е камикадзето в Истанбул

[post-views]

Полицията в Истанбул е идентифицирала тялото на жената-камикадзе, която извърши атентат вчера вечерта срещу управление на туристическата полиция в Истанбул. Сградата се намира на историческия площад „Султан Ахмед“.
Представител на Дирекцията по сигурността заяви, че 26-годишната Елиф Султан Калсен – член на забранената заради тероризъм крайно лява екстремистка организация „Революционен фронт за народно освобождение“ е извършила нападението. Терористката е идентифицирана благодарение на данните от уличните камери.
Вчера вечерта жената, покрита с никаб, опитала да влезе в полицейското управление. Според валията на Истанбул тя говорела на английски.
След като била спряна от охраната на входа, терористката взривила бомба. Самата тя е разкъсана от експлозията, загинал е и един полицай. На тялото й била закачена още една бомба, която впоследствие беше взривена от полицейски екип.
Според полицейските източници жената-камикадзе била сред издирваните 9 души, за които преди време бе съобщено, че са били прехвърлени от чужбина в Турция за извършване на терористични атаки.
Полицията в Истанбул предприе снощи акции на много места, за които е имала данни, че са явки на организацията. Силите по сигурността са вдигнати на крак поради опасения от нови нападения.

Най-ново

Единична публикация

Избрани