Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Атлетико разгроми Реал (М) за втори път през 2015 г.

[post-views]

Испанският първенец Атлетико Мадрид нанесе втора поредна загуба на европейския шампион Реал Мадрид след 2:0 на „Висенте Калдерон” в първа осминафинална среща в турнира за Купата на краля. В типичния си стил отборът на Диего Симеоне изигра много умно тактически двубоя и спечели с голове след почивката на Раул Гарсия от дузпа и бранителя Хосе Хименес, който се разписа с глава след корнер.
Така „кралете” ще имат много тежка задача да наваксат два чисти гола пасив на реванша на 15 януари на „Сантяго Бернабеу”. За „белия балет“ това бе второ поредно поражение след 1:2 от Валенсия през уикенда, когато бе сложен край на серията на тима от 22 поредни победи във всички турнири. Фернандо Торес дебютира повторно за родния си клуб и бе посрещнат с мощни овации на „Висенте Калдерон”.
Диего Симеоне обаче бе направил доста промени и ключови играчи като Хуанфран, Коке, Арда и Манджукич останаха на пейката. От другата страна Анчелоти бе дал почивка на Кристиано Роналдо, който седна на пейката, а Кроос и Кедира играеха заедно в центъра.

Най-ново

Единична публикация

Избрани