Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новата учебна година бе открита в 3-а авиобаза

[post-views]

С тържествена церемония в 3-а авиационна база – на летищата „Граф Игнатиево“ и „Долна Митрополия“ бе открита новата учебна 2015-а година. Гости на събитието в авиобаза „Граф Игнатиево“ бяха заместник-началникът на Щаба на ВВС полковник Димитър Стоянов и кметът на с. Граф Игнатиево Иван Семерджиев .
В своето обръщение пред общия строй на личния състав командирът на авиобазата бригаден генерал Иван Лалов постави акцент преди всичко върху индивидуалния принос на всеки един за изпълнение на задачите през изминалата година. Той подчерта, че успехът е относително понятие, което зависи от конкретни условия и разполагаеми възможности. „За мен, в настоящия момент, успех за базата е всеки един от вас, който служи и работи в нея, който въпреки всевъзможния недостиг на ресурси и осигуряване, въпреки липсата на сигурност и ясни решения по промяната на кодекса за социално осигуряване, е тук, в този строй, и със своя безценен опит, професионализъм и особен вид инат продължава да се бори. Вие, господа офицери, сержанти и войници, сте успех за Военновъздушните сили!“, категорично заяви командирът. Той е убеден, че с подкрепата на този екип от авиационни специалисти ще бъдат успешно изпълнени и поставените цели и задачи през тазгодишния период.
През 2015-а г. авиобаза „Граф Игнатиево“ ще бъде домакин на множество национални, двустранни, международни учения и летателни тренировки. Приоритет за командването обаче са подготовката и обучението на млад летателен състав и формирането на стабилно ядро от подготвени летци за полети във всякакви метеорологични условия и носещи бойно дежурство. Бригаден генерал Лалов изрази увереност, че благодарение на подкрепата на командването на Военновъздушните сили ще продължат положителните промени с приучването и подготовката на нови летци.
Приветствия към личния състав на базата поднесоха полковник Димитър Стоянов от името на Командването на ВВС и кметът на с. Граф Игнатиево Иван Семерджиев,
В словото си пред личния състав подполковник Юлиян Радойски, командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия, направи равносметка на постигнатото през изминалата година. Според него, тя е била много динамична по отношение на обучението и подготовката на летци-пилоти и авиационни специалисти за ВВС. Той представи и основните задачи и перспективи за 2015 година.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани