Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пореден хуманитарен конвой потегли от Москва за Украйна

[post-views]

Поредната 11-а автоколона с руска хуманитарна помощ потегли към границата с Украйна за засегнатия от войната район на Донбас, съобщи Интерфакс.
Конвоят се състои от 120 камиона, които ще доставят повече от хиляда и четиристотин тона храни, предмети от първа необходимост, медикаменти и играчки за Коледа.
„Конвоят напусна кризисния център на руското министерство на извънредните ситуации и се движи към границата с Украйна“, заяви зам.-началникът на Националния център за управление на кризи към Министерството на извънредните ситуации на Русия Олег Воронов. Подаръците за децата ще бъдат разпределени сред училища, детски градини, болници и други социални учреждения. Хранителните продукти включват консервирани месо, риба и мляко, бебешка храна и седем вида брашно, макаронени изделия и други.
Товарът е формиран в областите Москва, Воронеж, Иваново, Тула, Волгоград и Ростов. Всички камиони са преминали техническа проверка. Шофьорите са получили допълнителни указания как да шофират в усложнени метеорологични условия, тъй като днес се очакват снеговалежи и ниски температури.
„Всички шофьори имат голям опит в хуманитарни мисии. Те са доставяли помощ до Донецк и Луганск много пъти“, подчерта Воронов, цитиран от ТАСС.

Най-ново

Единична публикация

Избрани