Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втора бригада е с принос по трите мисии

[post-views]

Във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – гарнизон Стара Загора, тържествено бе открита новата учебна 2015 г. Слово произнесе полковник Недялко Ников – заместник-командир на формированието. 2014-а не беше лека, това беше година, в която трудът на целия личен състав от бригадата бе оценен по достойнство и отново доказахме, че сме подготвени да посрещнем предизвикателствата, които стоят пред нас.
В изпълнение на мисии „Отбрана“ и „Подкрепа на международния мир и сигурност“ участваха военнослужещи в състава на 15-а и 16-а рота „Кандахар“, бяха сертифицирани 5-а батальонна бойна група от 31-ви механизиран батальон и рота „Алтеа“ от 38-и механизиран батальон, която и в момента е в бойно дежурство. През годината бяха проведени: КЩУ – 1, ТСПУ с рота (батарея) – 7, ТЗ и ТЗ с бойни стрелби с механизиран взвод – 20, ТЗ и ТЗ с бойни стрелби с механизирано отделение – 57, и бойни артилерийски стрелби – 59, припомни полковник Ников.
В изпълнение на мисия „Принос към националната сигурност в мирно време“ формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на бригадата са оказвали помощ на населението и местните структури на властта при пожари, наводненията в град Добрич и обезвреждане на невзривени бойни припаси.
Формирования от състава на бригадата са участвали в ликвидиране на последствията от катастрофата на пътническия влак на гара Калояновец – община Стара Загора.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани