Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Две години ще отнеме прогонването на “Ислямска държава”

[post-views]

Водената от САЩ коалиция, която се сражава с „Ислямска държава“, може да се нуждае от две години, за да прогони джихадистите от Ирак. За това предупреди британският външен министър Филип Хамънд, часове преди да домакинства среща в Лондон на страните от водената от САЩ коалиция срещу джихадистите, съобщи Ройтерс.
По думите на Хамънд, ще отнеме месеци, докато иракските сили станат способни да започнат истински бойни действия срещу терористичната организация „Ислямска държава“.
Външните министри на 22 държави се събраха вчера в Лондон, за да обсъдят общи действия срещу „Ислямска държава“. Ще бъдат дискутирани методи за орязване на финансирането на групировката, както и мерките за спиране на потока от чуждестранни бойци, които се вливат в редиците и в Сирия, и Ирак.
На срещата присъстваха държавният секретар на САЩ Джон Кери, както и иракският премиер Хайдер ал Абади, който трябваше да се срещне с британския си колега Дейвид Камерън. Абади ще информира делегатите за напредъка на борбата на правителството срещу „Ислямска държава“.
Той иска засилване на обучението и модернизирането на оборудването на иракските войници извън въздушните удари, които коалицията провежда.

Боряна Радева

Най-ново

Единична публикация

Избрани