Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тържественото събрание-концерт по случай четвърт век от възстановяването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва бе открито с химна на България и химна на Българската армия. На тази дата през 1990 г. във Военния клуб се състои учредителният конгрес на съюза, целящ да обедини отново всички запасни офицери от трите рода войски – сухопътни, военноморски и военновъздушни.
Съветникът на президента контраадмирал Георги Фиданов прочете поздравление по случай празника, където беше изтъкнато, че чрез борбата за запазване благополучието на България и съхраняването на нравствените ценности и идеали, сержантите и офицерите от запаса се превръщат в ревностни последователи на делото на славните създатели и пазители на родината.
„Високият морал, с който днес Съюзът на офицерите и сержантите изпълнява своята миролюбива мисия, предизвиква възхищение и заслужава висока обществена оценка“, добави Фиданов.
Пред камерата на ВТК о.з. полковник Георги Патриков, който е един от учредителите на организацията, отбеляза, че съвременните военнослужещи трябва непрекъснато да работят върху своята военна подготовка, защото да си войн не е лека задача, а който се е посветил на това призвание, трябва да изпълнява задълженията си до край.
Представителите на съюза получиха награди по случай годишнината от министъра на отбраната Николай Ненчев.
След официалната част, празничната програма започна с емблематична песен по стихове на Иван Вазов „За незнайните войни“ и продължи с концерт на ансамбъла на Българската армия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани