Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България ще получи от САЩ 15 милиона долара за инвестиции в отбрана

[post-views]

България ще получи от САЩ 15 милиона долара за инвестиции в отбрана. Това стана ясно при посещението на военния министър Николай Ненчев във Велико Търново. Той обясни, че средствата ще бъдат вложени цялостен ремонт на летището в авиобаза „Безмер” и подобряването на инфраструктурата на полигон „Ново село”
Министър Ненчев очерта акцентите в управленската програма на правителството в частта й за отбраната и въоръжените сили като подчерта, че тя е съобразена с Националната програма „България в НАТО и в Европейската отбрана 2020”.
„Средствата за отбрана ще се увеличават постепенно, за да достигнат 2% от БВП на Българя, а армията ни ще се модернизира, съобразно стандартите на Алианса”, добави той.
Ненчев съобщи, че на южната граница в помощ на МВР ще бъдат изпратени 180 военнослужещи. Той уточни, че ще настоява преди да отидат на границата, те да получат допълнително обучение и подготовка.
В отговор на въпрос, свързан с бежанската вълна, министърът заяви, че МО е готово да предостави на Агенцията за бежанците имоти и сгради с отпаднала необходимост.
Ненчев обясни, че те трябва да се ремонтират, тъй като в сегашния си вид не са годни за обитаване.
В рамките на визитата си в старопрестолния град военният министър посети НВУ „Васил Левски” и разговаря с кмета на града Даниел Панов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани