Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Командирът на СВ се срещна с главния сержант на Националната гвардия на Тенеси

[post-views]

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев се срещна с главния сержант на Националната гвардия на щата Тенеси Тери Скот.
В рамките на срещата беше проведена отворена дискусия и разговори, касаещи съвместната подготовката и обучението на сержантите и войниците от състава на Сухопътните войски и Националната гвардия на Тенеси.
„Главният сержант е говорител на сержантите и войниците пред командира. Довежда до знанието му възникнали въпроси и проблеми относно подготовката на подчинените му. Предлага решения, търси пътища и начини за подобряване на общата дейност”, обясни генерал-майор Боцев.
В хода на дискусията беше обменен двустранен опит, касаещ нивата и продължителността на обучение в Сухопътните войски на БА и Националната гвардия на Тенеси.
Накрая генерал-майор Боцев благодари на гостите за изчерпателното и задълбочено представяне на американската система на обучение. Той изказа своята увереност, че и занапред на подобни срещи ще се разискват въпроси от взаимен интерес.
В срещата взеха участие още главен сержант Грегори Търнър от 30-то териториално командване на НГ на Тенеси и главните сержанти на Сухопътните войски и на Българската армия Любомир Ламбов и Ивелин Инджов. Посещението е в рамките на Програмата за двустранно военно сътрудничество със САЩ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани