Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Издигаме в Румъния паметник на „бащата” на българската конница

[post-views]

Министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на четвъртото заседание на националния комитет за отбелязването на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.
Гласуван бе и план за финансирането на събитията, които ще отбележат годишнината в периода 2015 – 2018 г.
Редица проекти получиха одобрение за реализация през тази година, а други бяха отложени за преразглеждане и включване в плана за 2016 г.
В 10-те общини на Смолянска област ще бъде показана изложбата „Родопчани по пътя на войната – уроци по съвест”. В нея акцент ще бъде поставен върху личността на полковник Владимир Серафимов, един от най-бележитите български военни от началото на XX век.
Областната администрация на Добрич обяви, че за подготовката за честванията на годишнината от началото на Първата световна война се събират средства, които със съдействието на Mинистерството на отбраната, ще спомогнат за издигане в Румъния на паметник на генерал-майор Иван Колев, известен като „бащата на българската конница”, воювал в Добруджа.
Сред направените предложения беше и специално внимание да бъде обърнато на младите хора, а посланията от отбелязването на годишнината да станат елемент от патриотичното възпитание. Националните медии БНР и БНТ ще отразяват безвъзмездно мероприятията, включени в плана.
Министър Ненчев закри заседанието с благодарности за положените усилия на всеки един от присъстващите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024