Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тенисистките ни заминаха за Унгария

[post-views]

Женският ни национален отбор по тенис замина за участие в груповата фаза на турнира „Фед Къп“. Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Виктория Томова отпътуваха за Будапеща, а към тях там ще се присъедини Елица Костова. България е в група с Беларус, Португалия и Грузия.
Капитанът на отбора Дора Рангелова коментира, че съперниците в групата са много добри. Съставите им са включили най-добрите си тенисистки, а за Беларус ще се състезава Виктория Азаренка.
„Но и ние разполагаме с най-добрите си играчи, така че се надявам на успех“, добави Рангелова.
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова смята, че националният отбор има шансове да достигне до плейофа за класиране в по-горна група.
„Настроението в отбора е позитивно. Познаваме се много добре, защото в последните години играем в постоянен състав и съм уверена, че това ще ни помогне”, споделя Пиронкова.
Турнирът започва в сряда и ще продължи до неделя. 15-те състава в първа група на Евро-африканската зона са разделени на четири групи.
Първите в тях ще играят полуфинали като победителите в тях се класират за плейофите за влизане в Световна група две на „Фед къп“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани