Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Националният селекционер Петев отрече бойкот

[post-views]

Седем футболисти от националния отбор заминаха за Турция за контролен мач с Румъния. Останалите от отбора ще се съберат направо в Анталия, където в събота от 19 часа ще е проверката. „Лъвовете“ ще бъдат представени главно от футболисти, които играят в родната „А“ група.
До това се стигна, след като новият селекционер Ивайло Петев получи масови откази от състезателите, които играят в чужбина под претекста, че датата за тази контрола не е официална в календара на ФИФА.
По повод плъзналите слухове за бойкот, Петев обясни, че е разчитал на подкрепа, но липсата на официална дата е основната причина за неприятната ситуация.
„Много апелирах клубовете да пуснат състезателите си. Аз и футболният съюз не можем да направим нищо. Някои от клубовете ме подкрепиха, някои други имат доводи да се случат различни неща, но защо ние не можем да го направим, а Румъния може? Каква е причината”, възмути се той.
Затова националният селекционер замина леко притеснен за дебюта си начело на отбора, след като вчера заради контузии отпаднаха Георги Божилов и Йордан Минев. На тяхно място ще бъдат повикани други футболисти.

Най-ново

Избрани