Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Твърденията за мобилизация са спекулации

[post-views]

Създава се впечатление за пропаганден център, който внушава слухове и безпокойства, като темата с мобилизацията и командния център край Шабла – неща, които не отговарят на истината. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия.
„Мобилизация не тече. Но политическото говорене е особено обезпокоително. От седмици наред има една интервенция и оставам с впечатление, че става въпрос за организиран информационен център, който се занимава единствено с това, което е много опасно. Трябва да дадем категоричен отпор“, каза министър Николай Ненчев.
Министърът е изразил безпокойството си по тази тема и пред премиера Бойко Борисов, с когото са разговаряли и за проблема с наводненията и оказването на помощ от страна на Българската армия.
По думите му – дезинформацията е преминала всички нормални граници. „Няма основание за каквито и да е безпокойства в тази посока“ – бе категоричен министър Николай Ненчев, по отношение на слуховете за т.нар. мобилизация. „Става дума за актуализация на списъците, което се извършва периодично“, обясни министър Ненчев. Той нарече тези твърдения спекулации.
За тази година има планирани съвместни учения с нашите партньори от Алианса повече от всеки друг път.
За тази цел ще бъде разположена бронирана техника, използвана в рамките на едно конкретно учение, след което тя ще бъде извозена от България, каза още министър Николай Ненчев. Координационен център на НАТО ще бъде изграден в София, обясни министър Ненчев. „Не става въпрос за никакви бази“, бе категоричен той.

Най-ново

Единична публикация

Избрани