Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Ненчев: Не тече мобилизация

[post-views]

Мобилизация не тече, но политическото говорене е особено обезпокоително. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по Нова телевизия.
Създава се впечатление за пропаганден център, който внушава слухове и безпокойства, като темата с мобилизацията и командния център край Шабла – неща, които не отговарят на истината, изтъкна той. „От седмици наред има една интервенция и оставам с впечатление, че става въпрос за организиран информационен център, който се занимава единствено с това, което е много опасно. Трябва да дадем категоричен отпор“, каза министърът на отбраната.
Според него дезинформацията е преминала всички нормални граници. „Няма основание за каквито и да е безпокойства в тази посока“ – бе категоричен министър Ненчев по отношение на слуховете за т. нар. мобилизация. „Става дума за актуализация на списъците, което се извършва периодично“, обясни той и нарече тези твърдения спекулации.
За тази година има планирани съвместни учения с нашите партньори от Алианса повече от всеки друг път. За тази цел ще бъде разположена бронирана техника, използвана в рамките на едно конкретно учение, след което тя ще бъде извозена от България, каза Ненчев. Координационен център на НАТО ще бъде изграден в София, обясни Ненчев. „Не става въпрос за никакви бази“, бе категоричен министърът.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани