Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ремонтът на ДКС Варна може да се оскъпи

[post-views]

Ремонтът на зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта може да се оскъпи и да надхвърли отпуснатите от държавата 9,8 млн. лв. Ако се наложи допълнително финансиране, то ще бъде за сметка на местния бюджет, заяви кметът на Варна Иван Портних при инспекцията на строителните дейности. Той изрази недоволството от работата на проектантите от „Ателие Серафимов архитекти“ и разкритикува предишното ръководство за стопанисването на сградата.
Конструкцията на Спорна зала няма да бъде утежнена от новите трибуни, които ще бъдат закачени на носещи колони, влизащи в основите на сградата. Именно при направата на отворите за тях са открити подпочвените води. Те са се събирали от години в стоманобетонния пръстен под игралното поле на зала „Конгресна“ и нивото им достига 1,5 метра, обясни изпълнителният директор на Двореца Минко Христов.
На 15 февруари предстои инспекция на шефа на европейската волейболната федерация Андре Майер, който ще се запознае с хода на ремонта. Дворецът на културата и спорта ще приеме мачове от Европейското първенство през есента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани