Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Приеха амбициозен издателски план

[post-views]

Военно издателство работи по амбициозен издателски план за 2015 г. Главен акцент в него са книгите за Първата световна война, защото през тази година отбелязваме 100-годишнината от включването на България в нея. Екип историци от Военната академия „Г.С. Раковски“ е подготвил книгата „България в Първата световна война“ – подробен разказ за най-голямото военно усилие в историята на нашата нация. С авторитетното британско издателство „Амбър букс“ е договорено отпечатването на български език на великолепна „Илюстрована енциклопедия на оръжията от Първата световна война“. С военна тематика са и други две книги, подготвяни от издателството – „Българските кортици“ от д-р Николай Предов и „Българските щикове и бойни ножове“ от Агоп Казазян.
Междувременно след дълго прекъсване във „Военно издателство“ ЕООД бе възобновена синдикалната дейност. Подписан бе нов колективен трудов договор. По този повод за разговор с работниците и служителите от дружеството дойде президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев. Той ги насърчи да се сдружават и да бъдат единни при отстояването на правата си пред работодателя.
Ръководството на издателството е снабдило всички работници в печатницата с ново работно облекло, а чрез колективния трудов договор са увеличени и дните платен отпуск, полагащи се на служителите.

Пламен Димитров

Най-ново

Единична публикация

Избрани