Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Добромир Пелов
Добромир Пелов

„По нашенски“ е ведро предаване по БНР, в което звучи жизнерадостна народна музика. Та и с нашенската Темида така. Ведро и весело. Независимо от докладите на Брюксел. Каквото и да се казва в тях, всички ги приемат като похвала. И едва прозвучали оценките, прокуратурата прекратява едно от най-силните си уж дела – срещу Цветан Цветанов за подслушване. Въпреки че цяла година преди това ни убеждаваше колко виновен е бившият вътрешен министър. И, аха, да го „заковем“ с присъда. Виновно сега било промененото законодателство.
Още незаглъхнало ехото от Брюксел, след което прокуратурата видя само адмирации за себе си, гръмна скандалният провал на „процеса Цонев“. В който се оказа, че престъпление е извършил не бившият военен министър, а човекът на Темида Петьо Петров, известен с многозначителния прякор Пепи Еврото.
И какво излиза? Като се зададе доклад, се започват със стратегии, светли намерения, гръмка решителност. Друг е въпросът какви реформи се предвиждат.
Сякаш нещо ще се промени, ако ВСС се раздели на съдийска и прокурорска камара. Тъкмо едните няма да надничат в „канчето“ на другите. И така я караме. Брюксел си докладва, а хорото се вие весело. По нашенски.

Най-ново

Единична публикация

Избрани