Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Селекционерът: Няма място за обиди

[post-views]

Селекционерът на националния тим Ивайло Петев замина за Анталия видимо притеснен преди контролната среща с Румъния на 7 февруари. Младият специалист не успя да събере всички футболисти, които предварително влизаха в плановете му, но това пък ще му даде възможност да опита нови варианти с различни състезатели. Ето какво сподели Петев пред репортери, преди да се качи в самолета на Турция.

– Изглеждате притеснен. Така ли е?
– Да и не. Всъщност има притеснение, след като в последния момент отпаднаха още двама футболисти от предварително обявения състав. Ще се наложи да вземем на тяхно място нови хора.

– Как приемате драмата със събирането на състава за този мач?
– Нормално. Това е подготвителен период, в който такива ситуации са нормални. Въпросът сега е какви момчета да изберем на тяхно място и да им дадем голям шанс да играят срещу сериозен тим като Румъния.

– Колко дълго може да продължи търпението на Ивайло Петев?
– Много дълго мога да издържа, но в момента ситуацията според мен е нормална. Просто липсата на официална дата създава предпоставки за възникването на проблеми от подобно естество. Няма какво да направим.

– Не беше ли повече от логично клубовете да подкрепят националния отбор?
– Апелирах за това още в края на миналата година. Аз сам не мога да направя нищо. Нито пък футболният съюз. Затова и разчитах на голяма подкрепа. Някои от клубовете ни подкрепиха, а други постъпиха различно. Те, разбира се, имат своите доводи, ала защо ние не може да го направим, след като Румъния може да разчита без проблем на цели седем играчи от „Стяуа“? Каква е причината? Националният отбор е национална кауза и ние всички трябва да работим за доброто на държавния тим.

– По медиите имаше много спекулации. Според Вас чисто футболни ли са доводите да не се пускат определени играчи за този сбор на държавния тим, може ли да става дума за бойкот?
– Стига. Как да отговоря на този въпрос. Разговарял съм с голяма част от клубовете и единственият проблем е липсата на официална дата. Преценката на колегите ми в тази ситуация е различна. Аз обаче мисля, че е смешно да се твърди, че някой може да бойкотира националния тим.

– Вие бяхте клубен наставник. Доколко освобождаването за няколко дни на определени играчи може да попречи на подготовката на отбор в този етап от зимната подготовка?
– Различно е. Всеки треньор има свое виждане по въпроса. Но аз ви повтарям, че, от друга страна, е по-добре за момчета, които не влизаха в плановете и сега имат огромен шанс да покажат своите способности в сериозен мач. Може да се появи някой изненадващ важен играч занапред. Аз вярвам, че ще се представим достойно срещу Румъния.

– Как повиквателните ще се отразят на самочувствието на тези играчи, които по принцип са извън полезрението на националните треньори?
– Определено ще ги стимулира. Те ще разберат, че ако се трудят, имат шанс. Ще дам възможност на всеки, който не спира да развива своя талант.

– Обиден ли сте на някой от своите колеги в клубовете?
– В никакъв случай. Така са решили, така са постъпили. Няма място за обиди, има място само за работа.

– Имате ли представа с какви футболисти ще играе съперникът?
– Не съм гледал тяхна среща, знам само състава с повиканите.

– Ще има ли нов капитан?
– На 28 март ще видите. Говорих много с Ивелин Попов, но всичко си остава между нас. Сега вярвам, че тези момчета ще изиграят отговорно контролата с Румъния.

Кирил Александров

Най-ново

Единична публикация

Избрани