Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Алтеа“ получи оценка „Боеготов“

[post-views]

През седмицата в Плевен бе извършено сертифициране на Националния поддържащ елемент и лекоманеврената рота за участие в Междинния резерв на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“. Ротата е от 4-и механизиран батальон от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Помощник национален командир на контингента е командирът на батальона подп. Пламен Горанов. Заедно с командира на лекоманеврената рота кап. Петър Атанасов са участвали в мисия в Афганистан през 2011 г. На мисии са били и половината от личния състав на контингента.
Подготовката на воините започна на 5 януари, а по време на сертификацията от 10 до 12 февруари се проведе тактико-специално учение. Целта бе да се усъвършенстват практическите навици на националния поддържащ елемент и командирите за организиране и изпълнение на пълния спектър от задачи по поддържане на сигурността в зоната за отговорност. Повишена бе полевата натренираност, психическата устойчивост и физическата издръжливост на личния състав.
Председател на изпитната комисия бе началникът на отдел „Съвместна подготовка в Съвместното командване на силите полк. Любомир Пеев. Групата от 61-ва бригада бе ръководена от зам.-началника на щаба на формированието подполковник Стойчо Владев. Комисията даде оценка „Боеготов“ на личния състав на контингента.

Подп. Христо Георгиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани