Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Климкин: В Украйна няма мобилизация на етнически принцип

[post-views]

От 200 хиляди етнически българи, които живеят в Украйна, само 20 са получили повиквателна при мобилизацията в страната. Това съобщи министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин след среща с българския си колега Даниел Митов. С това съобщение украинският външен министър опроверга твърденията, че в страната му се извършва непропорционална мобилизация.
Павло Климкин съобщи още, че ситуацията в Украйна е извънредно напрегната. Той увери, че страната му е напълно отдадена на изпълнението на минските договорености, за да може мирът най-накрая да настъпи.
От своя страна Даниел Митов продчерта, че отново е изразил своята подкрепа за европейска и евроатлантическа ориентация на Украйна. Той посочи, че България е готова да предложи експертна помощ по този не лек път, който страната трябва да извърви.
Министър Митов допълни, че знак за взаимното доверие и песпективността на отношенията между двете страни е и факта, че украински външен министър не е бил на посещение у нас от 2008–ма година насам.
Преди да се срещне с министър–председателя Бойко Борисов, Павло Климкин получи две старинни икони, които министърът на културата Вежди Рашидов му върна след като българските митничари са ги хванали при незаконен внос от Украйна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани