Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съмнителен пакет вдигна полицията в Копенхаген на крак

[post-views]

Съмнителен пакет пред културния център, където беше извършена една от атаките в датската столица Копенхаген, вдигна полицията на крак. Сапьори и полицаи със специално обучени кучета отцепиха района. За щастие тревогата за заложена бомба се оказа фалшива. След терористичните нападения през уикенда, при които бяха убити двама души и ранени петима полиции, бдителността на властите е по-висока от всякога. Късно снощи в различни градове в цялата страната се проведоха масови бдения в памет на жертвите от атентатите. Десетки хиляди, сред които и датския премиер Хеле Торнинг-Шмит участваха в основната церемония в Копенхаген.
Независимо, че полицията официално не е потвърдила самоличността на нападателя, датската преса го идентифицира като 22 годишния Амар Абдел Хамид ал Хюсеин. Властите са категорични, че той не е част от организирана терористична организация. Източник, запознат с разследването, смята, че нападателят се е радикализирал докато е излежавал присъдата си в затвора.
В понеделник датската полиция повдигна обвинения на двама души, за които се предполага, че съдействали на Ал Хюсеин да извърши нападенията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани