Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ГАЛЪП: Доверието в правителството расте

[post-views]

Първите сто дни управление на новото правителство са донесли известно обществено успокоение. Това сочат данните от последното проучване на ГАЛЪП. 32% имат доверие в правителството, а 56% – „не“, останалите се затрудняват да отговорят. Това е трети месец на положителна тенденция. При съставянето на втория кабинет „Борисов” доверието в него беше паднало на около 15%, а недоверието – над 70%.
Партиите във властта остават със стабилна подкрепа – над 26 процента от всички, имащи право на глас, биха гласували за ГЕРБ, около 6% за Реформаторския блок, над 3% за Патриотичния фронт и близо 3% за АБВ. За БСП биха гласували 14 процента и половина от избирателите, за ДПС – 7 процента, а за Атака – 3 на сто, което й дава шанс за участие в следващ парламент.
Стабилизацията се отразява и в прогнозите на хората за личните им финанси – 8% очакват материалното положение на семейството им да се подобри, 27% да се влоши, а 50% – че ще остане същото. През есента на миналата година 36% са очаквали влошаване. През февруари 58% очакват цените да растат, но преди три месеца са били 72%.
Обществото се страхува от външни заплахи – 60 процента очакват терористично нападение или атака от ИД.

Най-ново

Единична публикация

Избрани