Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предоговаряме цената на тока от ТЕЦ

[post-views]

Дългосрочните договори между НЕК и двете американски централи – ТЕЦ „Марица изток 1″ и 3“, ще бъдат предоговорени. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова при отчитането на първите 100 дни на своето управление в сектор „Енергетика“. Националната електрическа компания и двете американски централи са подписали меморандум за разбирателство с цел намаляване цената на изкупуване на тока.
Министър Петкова обясни, че целта е да се върви към намаление на цената, а НЕК от своя страна да гарантира изплащане на задълженията към двете американски централи. Тя допълни, че преговорите продължават, но се надява до края на месец март да се стигне до крайно споразумение.
Министерството на енергетиката работи и по интерконекторните връзки за диверсификация на газовите доставки. В най-напреднала фаза е реализирането на тази между България и Гърция, която ще доставя газ от Азербайджан. Предстой разработването на собствените находища в Черно море „Силистар” и „Перез”. Международни компании вече са проявили интерес, каза още Петкова.

Най-ново

Единична публикация

Избрани